Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Людину Тимошенко передали до суду за таємницю

П'ятниця, 15 квітня 2011, 14:08

Служба безпеки направила до суду ще одну кримінальну справу проти екс-заступника міністра транспорту Володимира Работньова за розголошення державної таємниці.

Про це в п'ятницю повідомляє прес-служба СБУ.

"СБУ завершено досудове слідство й скеровано до суду кримінальну справу відносно колишніх заступника Міністра транспорту та зв’язку й віце-президента недержавної компанії, які розголосили секретні відомості, що стали їм відомі у зв'язку з виконанням службових обов'язків", - йдеться в повідомленні.

Справа порушена за статтею 328 Кримінального кодексу України "розголошення державної таємниці".

"Також справу порушено щодо колишнього президента тієї ж компанії, по обвинуваченню у вчиненні службової недбалості за статтею 367 Кримінального кодексу України "службова недбалість".

В повідомленні додається, що розголошення третім особам цих відомостей, які є державною таємницею в сфері економіки, могло призвести до завдання шкоди національній безпеці України шляхом нанесення значних економічних збитків державі.

Жодних інших відомостей в повідомленні не надається.

Як відомо, в січні заступник генпрокурора Євген Блажівський повідомляв, що СБУ розслідує кримінальну справу за обвинуваченням колишнього заступника міністра транспорту та зв'язку, директора Держдепартаменту морського і річкового транспорту Работньова, "який при співучасті інших осіб, всупереч вимогам закону про державну таємницю, розголосив дані, що становлять державну таємницю".

Работньов був призначений першим заступником міністра транспорту та зв'язку у березні 2009 року і працював на цій посаді до липня того ж року. Після задоволення заяви про відставку Работньов був призначений радником прем'єр-міністра в уряді Юлії Тимошенко.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...