Янукович: український суд нічого не зробить з газовими угодами

Понеділок, 18 квітня 2011, 16:34

Український суд не може скасувати газові угоди.

Про це сказав президент України Віктор Янукович в ході спільної прес-конференції з президентом Єврокомісії Жозе Мануелем Баррозу, повідомляє УНІАН.

"Дії Генпрокуратури - вони обмежуються діючим законодавством, яке є в Україні. А що стосується будь-яких рішень по відношенню до посадовців, які підписували угоди, рішення може ухвалити лише суд", - сказав він.

Янукович також підкреслив, що український суд не може приймати рішення стосовно дій Росії. "Тому питання судової справи воно торкається в даному випадку тільки української сторони", - сказав він.

У свою чергу Баррозу зауважив, що не може коментувати хід судового слідства в Україні, а може лише підкреслити, що для ЄС є дуже важливою співпраця з Україною в енергетичній сфері.

Як відомо, раніше перший заступник генпрокурора Ренат Кузьмін заявив, що газові угоди 2009 року можуть бути поставлені під сумнів і в судовому порядку скасовані.

У свою чергу глава правління ВАТ "Газпром" Олексій Міллер назвав це "абсолютно неконструктивною і безперспективною затією".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування