Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Янукович умовляє Європу посилити ядерну безпеку

Понеділок, 18 квітня 2011, 17:04

Україна розраховує на подальшу взаємодію з Єврокомісією у сфері ядерної енергетики й допомогу Євросоюзу.

Про це заявив президент Віктор Янукович під час переговорів із президентом Єврокомісії Жозе Мануелем Баррозу.

Він розраховує на підписання прем’єром Миколою Азаровим у Брюсселі меморандуму про розуміння між урядом України та Єврокомісією з питань виконання програм співпраці в сфері ядерної безпеки та фізичного захисту.

"У цьому зв'язку ми розраховуємо на подальшу взаємодію в сфері ядерної енергетики та допомогу ЄС", - сказав Янукович, повідомляє "Інтерфакс".

За його словами, Україна в цілому задоволена завершенням роботи над угодою про фінансування щорічної програми дій із ядерної безпеки 2010 року, що, як очікується, буде підписано в понеділок.

Янукович також зазначив, що в Україні зацікавлені в підписанні у травні цього року двох угод - "Про місцевий розвиток, орієнтований на громадськість" і "Про спільну ініціативу в Автономній Республіці Крим".

Крім того, президент України в чергове наголосив на важливості спільних зусиль світового співтовариства в питаннях ядерної безпеки.

Янукович зазначив, що під час заходів, присвячених 25-ій річниці Чорнобильської трагедії, "ми будемо багато говорити про використання ядерної енергетики у зв'язку з трагічними подіями на "Фукусіма-1".

"Але вважаємо (в Україні), що дуже важливо, щоб міжнародне співтовариство вже зараз вжило заходи для посилення ядерної безпеки", - сказав президент.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування