Тимошенко заборонила співавторство з опонентами не по всіх проектах

Вівторок, 19 квітня 2011, 10:13

Заборона депутатам БЮТ вносити законопроекти у співавторстві з представниками більшості поширюється лише на проекти, які "можуть кинути тінь на репутацію опозиціонерів".

Про це заявив газеті "Комерсант-Україна" голова комітету Верховної Ради з питань правової політики Сергій Міщенко ("БЮТ-Батьківщина").

"Це рішення стосується лобістських та інших резонансних законопроектів. Часто влада хоче обілити свої дії за допомогою нашої участі. Ми повинні ретельно проаналізувати законопроекти, у яких беремо участь, і, якщо вони виявляться сумнівними, відкликати свої підписи", - сказав Міщенко.

Він додав, що заборона не поширюється на соціальні та інші суспільно важливі законопроекти.

Раніше депутат фракції "БЮТ-Батьківщина" Андрій Шевченко написав у своєму Twitter, що лідер партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко заборонила депутатам фракції "БЮТ-Батьківщина" вносити законопроекти в співавторстві з представниками більшості.

Практика спільної розробки законопроектів депутатами більшості й опозицій досить поширена.

"Коли чотири депутати з різних фракцій подають законопроект на ту саму тему, звісно, що ці документи об’єднуються в один, допрацьовуються й приймаються в співавторстві. Це нормальна практика", - пояснив голова регламентного комітету Володимир Макеєнко (Партія регіонів).

Зокрема, так було при підготовці закону "Про доступ до публічної інформації". За законопроект Андрія Шевченка та "регіоналки" Олени Бондаренко проголосували 408 депутатів.

У Партії регіонів здивовані пропозицією Тимошенко.

Макеєнко нагадав, що Конституція, закон "Про статус народного депутата" і закон "Про регламент Верховної Ради" передбачають свободу вибору для народних депутатів.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування