Портнов дав свідчення у справі голови фракції Черновецького в Київраді

Вівторок, 19 квітня 2011, 11:52

Радник президента Андрій Портнов був допитаний слідством у справі у відношенні співголови фракції блоку Леоніда Черновецького в Київраді Дениса Комарницького.

Такою інформацією володіє газета "Комерсант-Україна".

За її даними, саме свідчення Портнова дозволили Генпрокуратурі знову відкрити справу у відношенні Комарницького за підозрою в скоєнні у 2005 році розбійного нападу на Ігоря Гранцева, адвоката Андрія Портнова.

"Такого результату пан Портнов, якого пов’язують давні дружні відносини з Ігорем Гранцевим, домагався протягом п’яти років", - пише видання.

18 квітня цього року Апеляційний суд Києва залишив у силі рішення Печерського суду столиці про взяття під варту Комарницького.

Після засідання адвокат Комарницького Андрій Федур заявив журналістам, що вимагатиме від слідчого допитати в його присутності Портнова, який проходить у даній справі свідком, оскільки його інтереси потерпілий Гранцев захищав у серпні 2005 року.

Сам Портнов у понеділок був недоступний для коментарів.

Денис Комарницький був затриманий 8 квітня.

11 квітня заступник генпрокурора Ренат Кузьмін повідомив, що у відношенні столичного депутата порушено кримінальну справу за розбійний напад, скоєний 2 серпня 2005 року на адвоката Гранцева групою осіб за попередньою змовою (ч. 2 ст. 187 КК).

Того ж дня Печерський суд Києва визначив Комарницькому запобіжний захід у вигляді утримання під вартою строком на два місяці.

Другим підозрюваним у справі проходить зять мера Києва Леоніда Черновецького В'ячеслав Супруненко, оголошений Генпрокуратурою в розшук.

За напад на Гранцева ГПУ в 2008 році вже порушувала кримінальну справу у відношенні Комарницького та Супруненка. Але тоді генпрокурор Олександр Медведько закрив її, оскільки вирішив, що підстави для обвинувачення конкретних осіб недостатні.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування