Суд не віддав учасника Податкового майдану на поруки депутатам

Вівторок, 19 квітня 2011, 16:22

Печерський суд не відпустив учасника Податкового майдану Сергія Костакова на поруки народних депутатів від "Нашої України".

Як повідомляє прес-служба "Нашої України", за нього клопотали 8 депутатів-"нашоукраїнців": Віктор Матчук, Лілія Григорович, Зіновій Шкутяк, Володимир В’язівський, Андрій Парубій, Григорій Омельченко, Юрій Ключковський та Володимир Карпук. 

Під час засідання були присутні шестеро народних депутатів, які у своїх виступах заявили, що ця справа є політичною і міра запобіжного заходу є неадекватною.

Вони аргументували це тим, що Костаков не становить загрози для суспільства, а вдома на нього чекає маленька донька та батьки-пенсіонери, які перебувають на його утриманні.

"Незважаючи на те, що банк, який в цій справі є потерпілою стороною, не заперечив проти клопотання про взяття на поруки, прокуратура перенесла це питання на розгляд суду, а суддя Тарасюк прийняла рішення про відмову у клопотанні народних депутатів", - повідомив Парубій.

На його переконання, це рішення Печерського суду підтвердило, що судова система є інструментом покарання і залякування в руках чинного політичного режиму.

"Суддя, незважаючи на присягу, у своєму рішенні керувалася не законом, а політичним вказівками нинішньої влади", - заявив Парубій.

Костакова звинувачують у пошкодженні автомобіля, що був припаркований недалеко від Майдану Незалежності, де відбувалися протести підприємців наприкінці минулого року.

"Наша Україна" заявляє, що продовжить боротьбу з подібними випадками "політичних репресій" і в рамках кампанії "Владу - під контроль!" надаватиме юридичну, інформаційну та політичну підтримку опозиційним громадським активістам.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...