Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Горбаль про перевитрати на польоти: "У нас проблема з цінами…"

Середа, 20 квітня 2011, 12:42

Депутат від Партії регіонів Василь Горбаль пов’язує перевитрати на польоти, які оплачуються з держбюджету, із дорожнечею квитків.

Так він прокоментував статистику, згідно з якою він сам і ще 172 народні депутати перевищили минулого року ліміти на безкоштовний проїзд, пише "Газета по-українськи".

Зокрема, кримський бізнесмен, "бютівець" Андрій Сенченко замість встановлених 26,8 тисяч гривень на проїзд витратив на перельоти 295 тисяч гривень. Олег Радковський (БЮТ) налітав на 211 тисяч, Василь Горбаль використав на перельоти 203 тисячі гривень.

"Мої помічники перевіряють цю інформацію. Наведені цифри припадають на період, коли я суміщав посади депутата та губернатора Львівщини. Витрати на відрядження лягали на бюджет Львівської області", - сказав Горбаль.

"У нас проблема з цінами на внутрішні перельоти. Квиток до Харкова коштував близько 3 тисяч гривень. Це можна порівняти з ціною квитка до Москви чи Дюссельдорфа", - заявив він.

Сенченко стверджує: "Це недостовірна інформація (про витрати на безкоштовний проїзд)".

"200 перельотів просто не може бути! У нас 52 тижні у році. Це приблизно сотня польотів. Іноді бувають події, коли я можу полетіти серед тижня у Крим. Десяток перельотів за рік, може, набереться. Тобто нормально працюючий депутат – це 60 перельотів в один бік і стільки ж в інший", - запевняє він.

У регламентному комітеті ВР "Українській правді" раніше пояснили, що ліміти 26,8 тисяч гривень на рік на депутата обґрунтовані: "Депутати працюють 10 місяців на рік. Щомісяця один тиждень відведено депутату для роботи в округах. Таким чином, 10 разів на рік депутат має злітати в округ і назад. Для кожної такої подорожі 2 680 гривень більш ніж достатньо".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування