60 депутатів попросили Пшонку випустити Луценка

Середа, 20 квітня 2011, 19:37

До Генпрокуратури передано підписи більш ніж 60 депутатів, які вимагають звільнення екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка з під варти.

Відповідне подання в ГПУ передав депутат від НУНС Юрій Гримчак, повідомляє прес-служба "Народної самооборони".

Депутат передав підписи до ГПУ, але зустрітись з самим генпрокурором йому не вдалося.

"Я заздалегідь попередив, що сьогодні буду тут, але коли я прийшов в приймальню, мені було заявлено, що генпрокурора пана Пшонки немає і сьогодні не буде. Хоча люди заходять до нього в кабінет і виходять. Але ж я не буду вриватися в кабінет, щоб перевірити: є там генпрокурор, чи немає", - повідомив політик.

Гримчак наголосив, що підписи соратники Луценка збирали в середу у Верховній Раді.

Свої підписи поставили представники БЮТ, НУНС, представники групи "Реформи заради майбутнього", позафракційні і навіть один представник Партії регіонів.

За словами Гримчака, у прокуратури були три підстави для арешту Луценка: він давав інтерв'ю, начебто розголошуючи при цьому дані досудового слідства і створюючи у громадськості враження своєї невинуватості, не визнавав свою вину і не давав свідчень, а також - недостатньо швидко знайомився з матеріалами справи.

"Ми перерили Кримінальний і Кримінально-процесуальний Кодекс і ніде такої підстави - людина дає інтерв'ю і її можна затримати - немає! Знову ж таки, відкриваємо Конституцію, і там написано: будь-хто має право не давати свідчень проти себе", - зазначив депутат.

"І згідно закону, ніхто не має право обмежувати обвинуваченому час ознайомлення його з матеріалами справи. На сьогоднішній день жодна з цих підстав не є юридичною підставою, і навіть логічною підставою", - додав Гримчак.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування