Власник Kyiv Post готовий продати газету

Четвер, 21 квітня 2011, 09:21

Власник Kyiv Post Мохаммад Захур готовий продати це виданная за $2,4 млн., якщо до осені воно не почне приносити прибуток.

"Я бізнесмен, а не політик. Цей бізнес (Kyiv Post) приносить мені не політичні дивіденди, а тільки щомісячний збиток у $80 тис.", - сказав він газеті "Комерсант-Україна".

"Ми поки субсидіюємо Kyiv Post, але вічно так тривати не може", - підкреслив Захур.

За його словами, продати газету він готовий за $2,4 млн. Цю цифру бізнесмен визначив, виходячи з суми, яку він заплатив, купуючи Kyiv Post у 2009 році, і вкладених у її розвиток коштів.

"Я запропонував редакції до 1 вересня представити мені бізнес-план щодо подальшого розвитку чи викупити видання. Якщо до цього часу газета стане прибутковою, до питання продажу ми повертатися не будемо, якщо ні - будемо шукати покупця", - заявив Захур.

Раніше "Телекритика" повідомляла, що на зустрічі з журналістами він оголосив: якщо колектив до 1 вересня зможе знайти кошти на фінансування газети, він продасть її редакції за 1 долар.

20 квітня Захур задовольнив вимогу журналістів, які оголосили страйк, і повернув у газету звільненого раніше головного редактора Брайана Боннера, хоч і не на колишню посаду: Бонні тепер буде лише одним із членів редакційної ради.

У цю раду, крім Боннера, увійшли заступники головного редактора - Катерина Горчинська та Роман Олеарчик, а також редактор рубрики "Бізнес" Джеймс Марсон.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування