Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Недопущений захисник Тимошенко буде скаржитися на Генпрокуратуру

Четвер, 21 квітня 2011, 11:51

БЮТівець Сергій Власенко оскаржить відмову слідчого Генпрокуратури в залученні його в якості адвоката у справі Юлії Тимошенко.

Про це заявив сам депутат, повідомляє ЛІГАБізнесІнформ.

"Я розумію, що ситуація досить спірна з юридичної точки зору - чи може народний депутат виступати захисником у кримінальній справі. Ми зібрали достатньо аргументів, які дозволяють мені це робити, не порушуючи закон про статус народного депутата", - сказав він.

"Але проблема в іншому: клопотання про моє притягнення як адвоката було подано ще в минулий четвер. Зі слів Тимошенко, слідчі протягом декількох годин консультувалися, чи можна мене допустити", - заявив Власенко.

"При цьому слідчий сказав чітко: так, ми допустимо Власенка, але постанову ви отримаєте пізніше", - підкреслив він.

"Абсурдність в тому, що я приїхав з Юлією Тимошенко вчора в Генпрокуратуру, щоб брати участь в слідчих діях. І перше, що нам говорить слідчий, що я не допущений", - зазначив БЮТівець.

За словами Власенка, при всіх можливих юридичних нестиковках ключовою проблемою є те, що "спочатку вони говорять так, а після цього, коли проходить три дні, нам не дають навіть постанови про відмову".

"При цьому, коли я питаю, які причини відмови, кажуть, що, мовляв, ми все вам напишемо", - зазначив він.

"Можна дискутувати на тему того, чи може депутат виступати захисником. Але така поведінка Генпрокуратури - некоректна", - сказав БЮТівець.

При цьому Власенко додав, що дане рішення Генпрокуратури буде оскаржено.

"Я не думаю, що щось зміниться, тому що це вже узгоджена позиція. Але я вважаю, що має місце порушення прав Тимошенко", - зазначив він.

Як відомо, слідчі Генпрокуратури відхилили клопотання Тимошенко про залучення Власенка у справі за обвинуваченням у перевищенні екс-прем'єром службових повноважень при підписанні "газових контрактів".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування