Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Янукович поговорив з представниками всіх конфесій про наболіле

Четвер, 21 квітня 2011, 13:50

Президент Вiктор Янукович зустрiвся з представниками рiзних конфесiй Всеукраїнської ради церков.

"Приємно вiдзначити високий рiвень спiвпрацi мiж рiзними релiгiйними органiзацiями. Передусiм, це стосується дiяльностi Всеукраїнської ради церков", - заявив він, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Президент подякував присутнiм представникам рiзних конфесiй за те, що вони взяли участь у зустрiчi, а також привiтав представникiв християнських церков зi святом Пасхи, а iудеїв з Песахом.

"Кожен громадянин має право сповiдувати свою вiру. Держава не втручається в дiяльнiсть релiгiйних органiзацiй, ставиться до всiх з повагою, а свої вiдносини з ними будуватиме на чиннiй правовiй основi", - сказав Янукович.

При цьому Янукович зазначив, що в Українi випадки спекуляцiї на конфесiйному ґрунтi поодинокi.

"Спекуляцiї, розпалювання нездорових пристрастей навколо вiдносин мiж державою i церквою нiколи не приносили i не принесуть нiкому користi. Україна є багатоконфесiйною країною, що обумовлює проведення виваженої полiтики у релiгiйнiй сферi", - зазначив вiн.

"Наша полiтика спрямована на створення сприятливих умов для дiяльностi релiгiйних органiзацiй, забезпечення рiвних прав i можливостей, утвердження терпимостi та поваги мiж вiруючими", - додав він.

У свою чергу глава Української православної церкви Київського патрiархату Фiларет заявив, що зустрiч Януковича з представництвами рiзних конфесiй свiдчить про налагодження вiдносин мiж державою та церквами.

"Сам факт цiєї зустрiчi свiдчить про те, що вiдносини мiж церквою та державою налагоджуються, а це для нас головне", - сказав вiн журналiстам у четвер в Києвi перед початком зустрiчi.

Глава УПЦ-КП також зазначив, що сподiвається на обговорення таких питань, як рiвне ставлення до всiх християнських конфесiй, освiта дiтей i молодi, повернення церковного майна.

"Влада на мiсцях не завжди ставиться рiвно (до всiх конфесiй). Тому ми хочемо сказати президентовi, щоб влада на мiсцях ставилася рiвно до всiх конфесiй", - сказав він.

У свою чергу глава Української греко-католицької церкви Святослав Шевчук сподівався на зустрiчi говорити про реституцiю церковного майна, богословську освiту та дiалог мiж державою i Всеукраїнською радою церков.

Глава УГКЦ вiдзначив важливiсть Всеукраїнської ради церков не лише для релiгiйних органiзацiй, а й для погодження позицiй та дiалогу з органами державної влади.

"Нам дуже хотiлося б, щоб мiж Всеукраїнською радою церков та Адмiнiстрацiєю президента було створено робочий орган, який у щоденному режимi, порядку, на рiвнi виконавчих структур мiг би вирiшувати питання, якi стосуються церковно-державного дiалогу", - наголосив Шевчук.
  

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
00:04
"Боруссія" здолала "ПСЖ" у першому півфінальному матчі Ліги чемпіонів
23:54
Новини економіки 1 травня: У США заборонили імпорт російського урану, кожен десятий бізнес у Польщі - український
23:50
Е-кабінет військовозобов’язаних запрацює 18 травня
23:33
фото, відеоУ Тбілісі поліція знову жорстко розганяє протест проти закону про "іноагентів"
23:25
оновлено, відеоРосія атакувала балістикою сортувальне депо "Нової пошти" в Одесі, є постраждалі
23:18
фотоНа виставці "трофейної техніки НАТО" в Москві показали всюдихід із прапором нейтральної Австрії
23:06
Німеччина запускає нову грантову програму для українського бізнесу
22:33
США підтвердили, що Росія використала заборонену хімічну зброю проти ЗСУ
22:26
фото, відеоКонгресвумен Грін висміяли через кепку з гаслом MUGA – "Повернімо Україні велич"
22:15
У Чернівцях вперше в Україні поховають 16 військових у братській могилі
Усі новини...