Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Пукач постане перед судом 28 квітня

Четвер, 21 квітня 2011, 13:57

Печерський райсуд Києва призначив на 28 квітня попередній розгляд кримінальної справи за обвинуваченням екс-генерала МВС Олексія Пукача у вбивстві журналіста Георгія Гонгадзе.

Про це повідомило УНІАН поінформоване джерело в суді.

За даними співрозмовника агентства, судове засідання почнеться об 11.00 у приміщенні Печерського районного суду, яке розташовано на Хрещатику.

Як відомо, Генпрокуратура 31 березня 2011 року затвердила обвинувачувальний висновок і передала до Печерського районного суду Києва для розгляду по суті кримінальну справу проти Пукача, якого обвинувачують у вбивстві журналіста Георгія Гонгадзе у 2000 році.

Досудове слідство встановило, що Пукач, будучи посадовою особою, на виконання наказів та вказівок тодішнього міністра внутрішніх справ України Юрія Кравченка та інших посадових осіб у травні-вересні 2000 року перевищив владу і свої службові повноваження щодо громадського діяча Олексія Подольського та журналіста Георгія Гонгадзе.

Слідство вважає, що саме Пукач 17 вересня 2000 року умисно вбив Гонгадзе.

Крім цього, у липні 2003 року Пукач, зловживаючи своїм службовим становищем, дав протиправну вказівку підлеглим працівникам міліції знищити офіційні документи, у тому числі щодо незаконного зовнішнього спостереження за Гонгадзе, що створило перешкоду органам досудового слідства у розкритті вказаного вбивства.

У 2011 році Генпрокуратура також порушила кримінальну справу у відношенні екс-президента Леоніда Кучми за обвинуваченням у причетності до вбивства Гонгадзе. Ця кримінальна справа виділена в окреме провадження. Пукач у ній проходить як свідок.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування