Опозиція понесе Харківські угоди до КС

Четвер, 21 квітня 2011, 14:49

Опозиціонери звернуться до Конституційного Суду стосовно роз'яснення щодо конституційності Харківських угод.

Відповідне подання передбачене у постанові щодо денонсації Харківських угод, ухваленій на засіданні опозиційного уряду в четвер.

Постановою також передбачено створення тимчасової слідчої комісії у Верховній Раді щодо розслідування обставин підписання угод.

Представляючи постанову, НУНСівець Борис Тарасюк в черговий раз наголосив, що, підписуючи угоду, президент Віктор Янукович "завдав непоправної шкоди Україні", зокрема, щодо часткової втрати її суверенітету та територіальної цілісності.

На думку Тарасюка, такі дії президента можуть бути кваліфіковані як державна зрада.

У свою чергу БЮТівець Сергій Соболєв наголосив, що в результаті підписаної угоди Україна не отримала знижки у ціні на російський газ, як це було передбачено.

"Олігархи як отримували газ за зниженою ціною, так і отримують. Натомість для населення ціни піднімаються", - сказав він.

"В таких же умовах як ми, у зв'язку зі світовою фінансовою кризою, опинилися практично всі споживачі російського газу. Франція - знижка на газ 142 долари, Італія - близько 130 доларів. Угода підписана у той же час", - зазначив Соболєв.

"Але ніхто не здавав Лазурне узбережжя Франції, в Ніцці не базуються російські кораблі, і ніхто не здавав військові бази Італії", - заявив БЮТівець.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News

Усі новини...