Європейський суд спитав у Азарова, чому Луценко сидить

Четвер, 21 квітня 2011, 18:27

Європейський суд з прав людини звернувся до українського уряду із запитаннями про законність утримання під вартою екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка.

Про це повідомляє прес-служба "Народної самооборони".

Кілька місяців тому захисник Луценка звернувся до Європейського суду із заявою про порушення прав Луценка при застосуванні утримання під вартою в якості запобіжного заходу.

І тепер представники влади муситимуть аргументувати переслідування Луценка не перед залежним та упередженим українським судом, а в Страсбурзі.

У партії заявляють, що Луценка було затримано та взято під варту 26 грудня 2010 року без законних на те підстав.

"Український суд, вирішуючи питання про утримання під вартою Луценка, виніс рішення, яке не може вважатися правосудним за мірками Європейської конвенції з прав людини, адже Луценко не є суспільно небезпечним, він не намагався уникнути правосуддя навіть попри те, що довіра до українського суду є мінімальною, бо ж переконаний в тому, що кримінального злочину не вчинив", - зазначається в повідомленні.

В "Народній самообороні" нагадують, що Європейський суд вже неодноразово виявляв стурбованість тим, як в Україні визначають доцільність утримання особи під вартою до судового вироку.

"В Україні правоохоронні органи зловживають правом утримувати під вартою обвинувачених на етапі досудового слідства та під час судового розгляду і справа Луценка є одним із яскравих прикладів такого зловживання, отож представникові України в Європейському суді виправдовуватися буде важко", - зазначають соратники Луценка.

У свою чергу адвокат Луценка Ігор Фомін повідомив, що рішення Апеляційного суду Києва від 21 квітня про продовження арешту Луценко буде направлено до Європейського суду з прав людини.

"Це рішення будемо відправляти до Європейського суду. Воно ще раз продемонструє Європейському суду, яке сьогодні є українське правосуддя", - цитує адвоката УНІАН.

Як відомо, суд залишив ще на один місяць під вартою колишнього міністра внутрішніх справ.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News