Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Тризубівцям" мали б заплатити за демонтаж Сталіна - адвокат

Четвер, 21 квітня 2011, 22:54

Адвокати вимагатимуть відшкодування моральних збитків за тримання в СІЗО членів всеукраїнського об'єднання "Тризуб" імені Степана Бандери.

Про це повідомив адвокат обвинувачуваних Сидір Кізін, передає УНІАН.

За його словами, звинуваченим у пошкодженні пам’ятника Сталіну в Запоріжжі, "спочатку інкримінували хуліганство, потім - заподіяння збитків у особливо великих розмірах".

"Звинувачення - абсурдне. На судовому засіданні прокурору ставили питання: в чому воно полягає? Їх звинувачують у пошкодженні чи знищенні майна? Він на це не зміг відповісти", - зауважив Кізін.

"Шкода може бути нанесена тільки у разі набуття права власності на нього. В цьому випадку цей пам`ятник встановлено незаконно. Є припис про його демонтаж та постанова про штраф. Прокуратура Запорізької області мала б через суд зобов`язати Компартію демонтувати пам’ятник. Правда, це зробили хлопці. Вони ще можуть попросити, щоб їхні роботи оплатили", - додав Кізін.

Він зазначив, що адвокати також вимагатимуть закриття кримінальної справи, порушеної проти "тризубівців".

Як відомо, пам`ятник Сталіну в Запоріжжі було встановлено 5 травня 2010 року на території Запорізького обкому КПУ.

28 грудня 2010 року невідомі пошкодили бюст Сталіна, відрізавши голову. В новорічну ніч стався вибух на території Запорізького обкому КПУ, внаслідок чого пам`ятник Сталіну було повністю зруйновано.

Правоохоронні органи за підозрою в пошкодженні пам`ятника Сталіну в Запоріжжі затримали понад 10 членів "Тризубу".

13 квітня Жовтневий районний суд Запоріжжя випустив з-під арешту членів "Тризубу" на поруки народних депутатів від "Нашої України".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...