Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Хорошковський отримав необмежені можливості щодо арешту активів

Четвер, 21 квітня 2011, 23:28

Верховна рада значно розширила повноваження Служби безпеки України, надавши їй право ініціювати арешт через суд терористичних активів на невизначений термін.

За закон про внесення змін до деяких законодавчих актів, у четвер проголосували 274 депутатські картки, пише газета "Дело".

Законом встановлюється, що провадження у справах щодо накладення арешту на активи, пов'язані із фінансуванням тероризму та фінансових операцій, встановлених відповідно до резолюції Ради безпеки ООН, зняття арешту з таких активів і надання доступу до них здійснюється на підставі подання керівника СБУ або його заступника.

Відповідне подання вноситься у підконтрольний президенту суд, у письмовій формі і має містити назву адмінсуду, поштову адреса, а також номер засобу зв'язку заявника, підстави звернення з таким поданням, перелік документів та інших матеріалів, які додаються з цього питання.

Постанова по суті заявлених вимог приймається судом на закритому судовому засіданні не пізніше наступного робочого дня із дня надходження такого подання із повідомленням і за участю тільки заявника, без повідомлення особи власника активів, пов'язаних із фінансуванням тероризму.

Судове рішення щодо арешту таких активів, а також зняття арешту і надання доступу до них є остаточним і підлягає негайному виконанню.

Повний текст цього закону, доопрацьований до другого читання й ухвалення в цілому на засіданні парламенту в четвер, на офіційному веб-сайті Верховної Ради не опублікований.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...