В Україну знову їде Кирил

П'ятниця, 22 квітня 2011, 10:38

Патріарх московський Кирил відвідає Чорнобильську АЕС під час свого візиту в Україну 25-27 квітня 2011 року. 

Про це повідомляє прес-служба Московського патріархату

У рамках поїздки заплановані богослужіння і офіційні заходи, присвячені пам'яті жертв Чорнобильської катастрофи 1986 року. 

У ніч на 26 квітня Кирил відслужить в храмовому комплексі Архистратига Михаїла в київському районі Дарниця панахиду за загиблими. 

По завершенні панахиди о 1 годині 23 хвилини 40 секунд (час вибуху на ЧАЕС) прозвучить 25 ударів поминального дзвону - за кількістю років, що минули з дня трагедії. 

Вранці 26 квітня, у вівторок Світлої седмиці, патріарх прибуде до Чорнобиля, де відслужить Пасхальний молебень у місцевому Свято-Іллінському храмі. 

Потім Кирил візьме участь у церемонії покладання вінків до Меморіалу загиблим і відслужить заупокійну літію біля пам'ятника ліквідаторам катастрофи на ЧАЕС. 

Також він відвідає Національний інститут раку Міністерства охорони здоров'я, де зустрінеться з молодими волонтерами, що допомагають онкологічним хворими, і відвідає дитяче відділення. 

Увечері того ж дня Кирил візьме участь у відкритті конференції, присвяченій Чорнобильській трагедії в Києво-Печерській лаврі. 

27 квітня 2011 Кирил відслужить Божественну літургію в Києво-Печерській лаврі. 

У середу ввечері делегація Руської православної церкви повернеться до Москви.

Українська правда 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування