Немиря: Я думав, мене досі не допитували, бо я - донецький

П'ятниця, 22 квітня 2011, 14:01

Екс-віце-прем’єра уряду Тимошенко Григорія Немирю допитують у рамках справи про укладання газових контрактів із Росією у 2009 році.

Про це він заявив у перерві між допитами у п’ятницю.

За його словами, слідчі Генпрокуратури не взяли до уваги експертні висновки європейських інституцій щодо якості газових контрактів уряду Тимошенко.

"Йдеться про дивні речі: після того, коли я надав документальні свідчення офіційних оцінок з боку Єврокомісії, президента Єврокомісії, комісара з питань енергетики та інших найавторитетніших міжнародних організацій щодо якості газових контрактів та ганебної ролі посередника РосУкрЕнерго, слідчий зауважив, що його це не цікавить, тому що позиція Європи в рамках цієї справи не є важливою для України", - сказав він.

У зв’язку з цим Немиря заявив про політичне підґрунтя у цій справі.

"У мене складається враження, що все більше і більше стає очевидним політично вмотивований характер цієї справи", - сказав він.

"Нещодавно я дещо навіть дискомфортно почувався, оскільки був єдиним віце-прем’єром уряду Тимошенко, якого ще не викликали на допити. І я думав, що, можливо, це тому що я донецький. Але, як бачите, зараз цей недолік виправлено", - додав Немиря.

За його словами, його допитували як свідка у справі і, ймовірно, допити триватимуть.

Немиря в чергове висловив обурення тим, яким чином у четвер йому вручили повістку на допит до ГПУ.

Як відомо, Генпрокуратура порушила у відношенні Тимошенко справу про перевищення повноважень при укладанні газових контрактів із Росією у 2009 році і заподіяння збитків державі на суму понад 1,5 млрд грн.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування