Тимошенко походила по храмах. Їй сказали нести свій хрест

Неділя, 24 квітня 2011, 12:33

Лідер партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко у Великодню ніч відвідала храми різних конфесій у Києві і привітала українців із Великоднем.

Про це повідомляє її персональний сайт.

У Свято-Володимирському кафедральному соборі (Українська православна церква Київського патріархату) Тимошенко взяла участь у хресній ході навколо храму та пасхальній вранішній молитві. Там екс-прем’єр отримала благословення від предстоятеля УПЦ КП, патріарха Київського і всієї Русі-України Філарета.

Крім того, Тимошенко відвідала церкву Св. Василія Великого (Українська греко-католицька церква) та Домовий храм Димитрія Солунського патріархії Української автокефальної православної церкви.

Предстоятель УАПЦ, митрополит Київський і всієї України Мефодій побажав Тимошенко, щоб Господь її "кріпив на нелегкому шляху".

"Пам’ятайте, що і Господь пройшов через Голгофський хрест і воскрес, і без нарікань потрібно нести той хрест, який наложив на Вас Спаситель, щоб Ви отримали духовну перемогу. Не допустіть, щоб зневіра запанувала у Вашому серці, тому що багато людей шанує Вас, любить Вас і покладає свої надії на Вас", - цитує слова митрополита Мефодія прес-служба.

Він висловив думку, що Тимошенко дбає "не про себе, не про свій добробут, а про добро для всього українського народу", і подякував їй за те, що вона робить, "щоб народу нашому було легше".

У свою чергу, Тимошенко заявила: "Саме головне – це знати, що всі ці наші проблеми і в Україні, і в церкві – вони, все ж таки, я переконана, тимчасові".

"Недовго будуть так і принижувати, і знущатись. Тримайтеся, і Ви знаєте, що ми завжди були поряд, скільки могли і як могли допомагали і далі будемо робити все, що можемо", - сказала вона митрополиту Мефодію.

Насамкінець Тимошенко відвідала Києво-Печерську Лавру (УПЦ Московського патріархату), яку цієї ночі відвідував і президент Віктор Янукович із іншими представниками влади.

Юлія Тимошенко та керівник її апарату Михайло Лівінський у храмі. Фото прес-служби 

Тимошенко також привітала християн із Воскресінням Ісуса Христа, зазначивши, що "Великдень – це перемога добра над злом".

"Хай Господь допомагає Вам у всьому. Зичу кожному з нас сил, щоб ми не втомлювалися у головному – своїм життям, своїми вчинками, молитвою і вірою щодня доводити, що гідні світлого Воскресіння", - заявила вона.

"Я точно знаю, що в Україні все буде добре. Вірю в це, бо переконана: українці не є винятком – ми ті, заради кого Він страждав на хресті і Воскрес", - додала Тимошенко.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування