Марчук зізнався: Мельниченко попереджав його про провокації в 1999 році

Неділя, 24 квітня 2011, 13:45

Микола Мельниченко попереджав колишнього секретаря РНБО Євгена Марчука про провокації, які готувалися проти нього під час виборів президента в 1999 році.

Про це повідомляє сам Марчук у статті для газети "День".

"Уявіть собі, що ви берете участь у виборах президента України 1999 року, які були дуже схожі на партизанську війну, спровоковану Адміністрацією тодішнього президента Леоніда Кучми... І ось до вас як до опозиційного кандидата в президенти підходить молодик і попереджає про те, що днями вашому сину повинні підкинути наркотики й заарештувати", - зазначає він.

"Інформація, за його словами, стовідсоткова. І справді, через декілька днів усе підтверджується, але вам вдається відвести цю загрозу, бо вас попередили", - додає Марчук.

За його словами, "не вийшло з наркотиками - сина тягають у міліцію на допити вже за іншою штучно спровокованою статтею Кримінального кодексу".

"А потім цей же молодик попереджає вас, що під час одного з ваших виступів у залі відбудеться вибух чи його імітація, щоб викликати паніку. І це підтверджується. А потім підтверджуються інші попередження про жорстокі провокації проти вас особисто й проти людей, які вам допомагають", - заявляє Марчук.

"І ось виявляється, що цим молодим хлопцем є Микола Мельниченко. Він мене попередив про ці провокації і я йому за це вдячний", - зазначає він.

"Але я не мав ніякого стосунку до всього, що накручували в ЗМІ майстри-відволікальники. Ані до організації підслуховування того кабінету, ні до "касетного скандалу". Слідству це зараз відомо", - підкреслює Марчук.

Як відомо, екс-майор Держохорони Микола Мельниченко проходить як свідок у справі про вбивство Георгія Гонгадзе.

Його записи, зроблені нібито в кабінеті президента Кучми, вважаються речовим доказом у справі проти Кучми, якого обвинувачують у причетності до вбивства журналіста Георгія Гонгадзе, і в справі проти екс-генерала міліції Олексія Пукача, якого обвинувачують у безпосередньому вбивстві журналіста.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування