Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Франція не вийде з "шенгену", але хоче "гальмівний механізм"

Неділя, 24 квітня 2011, 20:19

Франція не збирається виходити з Шенгенських угод.

Водночас, вона бажає обговорити з європейськими партнерами можливість відновити прикордонний контроль для боротьби з напливом нелегальних іммігрантів, заявив французький міністр із європейських справ Лоран Вокьє.

"Нам потрібно мати екстрений гальмівний механізм на випадок великої кризи", - сказав міністр в інтерв'ю газеті Journal du Dimanche ("Недільна газета"), повідомляє РІА "Новости".

"Не йдеться про вихід із Шенгена, це було б безглуздо. Йдеться про роботу з нашими партнерами по нових умовах договору. Франція хоче вивчити можливість відновлення прикордонного контролю у випадку великого напливу (іммігрантів) біля кордонів Союзу", - сказав Вокьє.

За його словами, уряд не йде слідами украй правого "Національного фронту" Франції, який виступає за вихід із Шенгену.

Міністр підкреслює, що Париж хоче працювати над загальним європейським підходом, а не вживати односторонні заходи.

Вокьє також заявив, що Франція збирається тісно співпрацювати з Італією для вирішення проблем нелегальної імміграції.

У п'ятницю джерела в Єлисейському палаці повідомили, що Франція вивчає можливість припинення дії Шенгенських угод у зв'язку з небувалим напливом біженців із Тунісу та Лівії. Іммігранти їдуть у Францію, зокрема, через територію Італії.

У Парижі вважають, що Шенгенські угоди не дозволяють ефективно боротися з нелегальною імміграцією.

Ця заява була зроблена перед зустріччю президента Франції Ніколя Саркозі з прем'єр-міністром Італії Сільвіо Берлусконі, яка відбудеться у вівторок у Римі в рамках французько-італійського саміту.

Після революції в Тунісі Європа зіткнулася з потоком франкомовних біженців із цієї країни. Близько 22 тисячі тунісців уже прибули на територію Італії, з якої більшість із них збирається перебратися до Франції, де проживає велика туніська діаспора.

У минулу неділю французька влада блокували потяги, які прямували з італійського міста Вентимілья до Франції, на яких збиралися перетнути кордон прибулі з Тунісу емігранти й європейські правозахисники. Незабаром заборона була знята, і тунісці, яким Рим видав тимчасові посвідки на проживання, продовжили перетинати французький кордон.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування