Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Сирії - "дика війна" проти опозиції. Від ЄС і США вимагають санкцій

Понеділок, 25 квітня 2011, 14:50

Сирійська армія за підтримки танків займає позиції в місті Дерйа на півдні країни.

Про це повідомляє в понеділок "Бі-Бі-Сі" з посиланням на дані місцевих активістів і відеоматеріали.

Зокрема, активісти повідомляють, що танками оточена мечеть у старій частині міста, і що солдати забирають із вулиці тіла убитих, передає "Інтерфакс".

Один із впливових представників сірійської опозиції Сухайр аль-Атасі вважає, що "сірійська влада почала дику війну, спрямовану на викорінювання сірійської опозиції".

Раніше повідомлялося, що в місті перебуває близько 3 тисяч військовослужбовців, уриваються в будинки й відкривають по них безладну стрілянину. При цьому в місто не допускаються автомобілі швидкої допомоги.

Однак усі ці повідомлення поки неможливо підтвердити з інших джерел.

Між тим, правозахисна організація "Human Rights Watch" вважає, що представники Євросоюзу та США повинні застосувати санкції у відношенні офіційних осіб Сирії, винних у вбивстві демонстрантів.

"Після кривавої розправи в минулу п'ятницю недостатньо лише засудити насильство", - сказав заступник директора програми "Human Rights Watch" по Близькому Сходу Джо Сторк..

"Через те, що стратегія сірійської влади полягає в тому, щоб вести вогонь на ураження, міжнародне співтовариство має ввести санкції у відношенні тих, хто наказував стріляти по демонстрантах", - зазначив він.

Правозахисники також закликали провести екстрену нараду Ради Безпеки ООН довкола ситуації в Сирії.

На їхню думку, ООН має провести міжнародне розслідування у зв’язку з розстрілом сірійськими силами безпеки мирних демонстрантів.

Як стверджують у "Human Rights Watch", у ході масових акцій протесту в Сирії 22 квітня місцеві сили безпеки вбили не менше 76 протестувальників.

Адміністрація Барака Обами вже розглядає питання про санкції проти влади Сирії. Проект відповідного указу президента США готується, остаточне рішення поки не ухвалене, повідомило агентство Блумберг із посиланням на американського офіційного представника.

За його словами, санкції у випадку їх ухвалення, торкнуться в першу чергу сирійських офіційних осіб, причетних до репресій проти опозиції, і будуть передбачати заморожування їхніх рахунків і заборону на ведення бізнесу з США.

У свою чергу, верховний комісар ООН із прав людини Наві Піллей закликала владиуСирії припинити репресії проти опозиції.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування