Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Резиденцію Каддафі атакували. А в Марокко продемонстрували протест королю

Понеділок, 25 квітня 2011, 15:37

Авіація НАТО завдала удару по території резиденції лівійського лідера Муамара Каддафі у Тріполі, серйозно ушкодивши три будівлі.

Про це повідомляє британська мовленнєва корпорація "Бі-Бі-Сі", передає "Інтерфакс".

За наявним даними, дах одного з будинків провалився.

Західні ЗМІ з посиланням на неназвану представницю прес-служби Каддафі повідомляють про 45 потерпілих у результаті нальоту. 15 із них отримали серйозні травми, декількох людей поки не вдається знайти.

У лівійському уряді вважають, що метою удару був сам Каддафі. За інформацією влади, у цих будинках лівійський лідер проводив зустрічі й наради.

Раніше три основних лівійських телеканали припинили трансляцію після того, як Тріполі сколихнула серія потужних вибухів. Приблизно через півгодини мовлення було відновлено.

* * *

Багатотисячна мирна демонстрація проти політики короля Мохаммеда VI пройшла в Марокко, повідомив у понеділок американський канал "Сі-Ен-Ен".

Акція протесту була організована молодіжним рухом "20-е лютого". Його представники заявили, що не згодні з проектом конституції країни, оскільки він був підготовлений наближеними короля.

За інформацією Сі-Ен-Ен, Мухаммед VI раніше призначив спеціальний комітет для підготовки нової конституції.

У березні цього року король сказав, що він відмовиться від низки повноважень і зробить незалежною судову систему.

Проте, демонстранти в місті Касабланка, на північному заході країни, висунули додаткові вимоги й відкинули пропозиції короля.

"Ми більше не віримо цим заявам. Ми втомилися від них. Ми віримо лише тим людям, які беруть участь у реальній політиці Марокко. Ми не збираємося зупинятися доти, доки вони не почують нас і не повернуть нам загублені права", - сказав один із демонстрантів.

Багато протестувальників вважають, що спочатку владі Марокко необхідно вирішити проблему хабарництва, а потім проводити реформи.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування