Секретарю Донецької ради не соромно за себе у фільмі "Інший Челсі"

Понеділок, 25 квітня 2011, 20:46

Секретарю Донецької міськради Миколі Левченку не соромно за свій образ у фільмі "Інший Челсі", в якому показане життя його міста.

Про це він заявив на прес-конференції після показу фільму "Інший Челсі" у Донецьку 22 квітня.

"Чи подобаюся я собі? Я собі в цьому фільмі не подобаюся. Я не можу подобатися - ви це всі бачили: звісно, я виглядаю непривабливо", - визнав Левченко.

"Чи соромно мені? Мені не соромно. Тому що я був щирим, я був чесним. Я був такий, який я є. А за правду ніколи не може бути соромно. Соромно може бути, коли людина бреше, коли вона щось намагається приховати", - сказав секретар міськради.

Реагуючи на коментарі на свою адресу, які звучали після київської прем'єри фільму, Левченко зазначив:

"Я фактично в цьому фільмі заповнив декларацію про свої видатки. Я нічого не соромився, бо я гроші свої заробив у чесному бізнесі до того, як став секретарем міської ради".

"Я заробив їх чесно, тому мені нема чого соромитися, тому я був такий, який я є, говорив правду й нічого не приховував", - підкреслив він.

Секретар Донецької міськради сказав, що йому соромно за те, що в Україні "досі є такі робочі місця й такі умови праці, як показано в цьому фільмі, де працюють шахтарі".

"Якоб Пройс (німецький режисер) знайшов, напевно, найгірше підприємство, яке може бути у нас у місті. Але це не виправдання. Те, що є такі робочі місця, - це провина влади", - сказав Левченко.

Він зазначив, що в Україні "є інші заводи", але режисер, вочевидь, хотів знайти "крайність" - і він її знайшов.

"Ми повинні працювати... Я буду працювати 24 години на добу, щоб через 5 років, коли Якоб приїде до Донецька - якщо він захоче зняти тут знову фільм - щоб він знайшов найгірші умови праці, які тут будуть, і щоб (навіть якщо вони будуть найгірші) там була висока зарплата, щоб там була безпека, щоб там були нормальні, гідні умови, щоб людина працювала", - сказав Левченко.

Він додав, що йому соромно за те, що "ми (місцева влада) не можемо впоратися досі з тими проблемами, які в нас накопичилися".

У документальному фільмі "Інший Челсі - історія з Донецька" Левченко відведена одна з головних ролей. Він показаний там як політик і заможний фанат клубу "Шахтар", життя якого дуже контрастує з життям звичайних мешканців шахтарського міста.

Віце-прем'єр Борис Колесніков в інтерв'ю "Українській правді" розповів, що, прочитавши опис фільму, він сказав Левченку, що "йому не варто залишатися у владі, а краще купити булочну й займатися корисною справою".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування