Янукович придумав, як Чорнобиль допоможе уникнути криз

Вівторок, 26 квітня 2011, 14:21

Президент Віктор Янукович заявляє, що створення на Чорнобильській АЕС дослідницького центру допоможе світу мінімізувати можливі кризи в ядерній енергетиці.

Про це він сказав на церемонії пам'яті жертв ліквідаторів аварії на Чорнобильській АЕС у Прип'яті у вівторок, передає Інтерфакс.

"Те рішення, яке було прийнято на цій конференції (донорська конференція) про створення тут, у Чорнобилі, науково-практичного дослідницького центру по боротьбі з ядерними катастрофами, техногенними катастрофами - це те рішення, яке сприятиме світовому співтовариству створити науково-практичну базу, що буде задіяна в перспективі й служитиме усьому світу й всьому людству" -, сказав він.

Він також нагадав, що Росія внесла 45 мільйонів євро у фінансування робіт зі зміцнення саркофага на четвертому блоці Чорнобильської АЕС.

"Ми вдячні вам, Дмитро Анатолійович, за те, що Росія прийняла рішення й внесла гідний вклад - 45 млн євро - у фінансування проекту "Укриття", - звернувся Янукович до президента Росії Дмитра Медведєва, присутнього на заході.

Він зазначив, що аварія на "Фукусімі-1" показала, що сьогодні жодна країна не здатна поодинці впоратися з подібними техногенними катастрофами.

Коли Янукович і Медведєв зустрілися в Чорнобилі перед заходами, вони обмінялися вітаннями "Христос воскрес" - "Воістину воскрес!"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування