Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Захист Кучми хоче, щоб плівки Мельниченка перевірили іноземці

Вівторок, 26 квітня 2011, 15:03

Адвокати екс-президента Леонiда Кучми пропонують залучити iноземних експертiв для проведення шести фоноскопiчних експертиз.

Як йдеться в заявi захисту Кучми, захисники подали відповідне клопотання у вівторок, повідомляє "Iнтерфакс-Україна".

"Клопотання про залучення експертiв подано з метою всебiчного, повного та об'єктивного дослiдження поставлених перед експертизами питань i для використання сучасних методик експертних дослiджень", - зазначили адвокати.

"Звернення захисту викликане тим, що проведенi у справi експертизи не дають вiдповiдi на принциповi (ключовi, очевиднi) питання, i спрямоване на реальне забезпечення права на захист, закрiпленого в статті 63 Конституцiї України", - йдеться у заявi.

Адвокати пропонують залучити до експертизи Стюарта Аллена (президент i головний iнженер "Лiгал Сервiс Груп"), Яна П. Х. ван Сантена (Пiдроздiл бiомедичних комп'ютерних наук, Центр розумiння усної мови, Орегонський унiверситет здоров'я i науки), Дюрана Рене Бего (директор "Аудiо Форензик Центр", "Чарльз М. Салтер Ессоушейтс, Iнк".), Френа Пiацца (президент "Аудiопейнт Лтд").

Захист Кучми також нагадує про постанову слiдчих Генпрокуратури щодо призначення комiсiйної мiжнародної експертизи i п'яти фоноскопiчних експертиз, проведення яких доручено Київському науково-дослiдному iнституту судових експертиз.

Як відомо, ранiше представник iнтересiв Мирослави Гонгадзе Валентина Теличенко заявила, що слiдство у кримiнальнiй справi стосовно Кучми завершено.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...