ЛУКАШЕНКО ЗВИНУВАТИВ ЯНУКОВИЧА У ВОШИВОСТІ, А БАРРОЗУ НАЗВАВ КОЗЛОМ

Вівторок, 26 квітня 2011, 16:45

Президент Білорусі Олександр Лукашенко запропонував поставити питання керівництву України із приводу своєї неучасті в чорнобильських заходах.

Про це він заявив журналістам у вівторок, передає Інтерфакс-Білорусь.

"Поставте це питання Януковичу: чому білоруський президент не присутній на їхніх заходах. Це ви в них запитайте. На жаль, "вошивості" вистачає в нинішнього керівництва України", - заявив Лукашенко.

"Напрошуватися я ні до кого не збираюся, і бути якимсь "подпевалой" я не збираюся ні в того, ні в іншого", - сказав глава білоруської держави.

Лукашенко також прокоментував заяву президента Європейської комісії Жозе Мануеля Баррозу про те, що його участь у саміті з ядерної безпеки в Києві можливо тільки за відсутності на ньому президента Білорусі.

"Що стосується таких козлів, як Баррозу й інших... Ну, хто такий Баррозу? Був якийсь Баррозу в Португалії, але вигнали його й влаштували в Єврокомісію. Я найменше дивлюся, що де хто бовкнув з європейських чиновників. Їх там тисячі", - заявив Лукашенко.

"Найголовніше для мене - це ці святі дні. У ці дні я завжди буваю тут (у чорнобильських регіонах), я завжди приїжджаю на цю землю, я живу тут практично тиждень", - сказав білоруський президент.

"Так, може бути, зручніше віночок покласти й поїхати. А мені треба працювати, бачити на власні очі, що треба тут ще зробити", - зазначив Лукашенко.

Він також заявив про неуспішність спроб увести економічні санкції проти республіки й розкритикував ініціаторів таких заходів.

"Просто негідники. Тому я не хочу говорити про всяких Баррозу, інших "козлів", "биків" і інших", - сказав Лукашенко журналістам у вівторок.

Як відомо, президент Віктор Янукович запрошував Лукашенка в Україну як на конференцію, що відбулася 19 квітня, так і безпосередньо на річницю аварії.

Однак президент Єврокомісії Жозе Мануель Баррозу готовий взяти участь у Міжнародній конференції за умови, якщо на конференції не буде Лукашенка.

Після цього було вирішено запросити Лукашенка на 26 квітня в Україну разом з російським президентом Дмитром Медведєвим.

Українська сторона неодноразово заявляла, що на їхнє запрошення Білорусь так і не відповіла. Сам Лукашенко проводить вівторок у одному з найбільш постраждалих від чорнобильської аварії районі Гомельської області.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
03:19
Шмигаль у США: Нас запевнили в підтримці законопроєктів
03:14
США наклали вето на прийняття Палестини до Радбезу ООН
02:18
Очільник Пентагону та топгенерал США про допомогу Україні: затягування має наслідки на полі бою
01:50
Остін у Пентагоні зустрівся з міністром оборони Норвегії: говорили про Україну
00:59
футбол"Бенфіка" Трубіна поступилась по пенальті "Марселю", "Ліверпуль" не зумів створити дива: результати 1/4 фіналу Ліги Європи
00:54
тенісКостюк відіграла 5 матчболів та перемогла фіналістку Australian Open на турнірі в Штутгарті
00:48
Директор ЦРУ до конгресменів: Україна може програти до кінця року, якщо не схвалите допомогу
00:14
оновлюєтьсяЗагроза "Шахедів" та ракет: в частині країни оголошено повітряну тривогу
23:45
Трамп прокоментував допомогу Україні після проєкту Джонсона: Європа має робити більше
23:38
Росіяни 14 разів за добу обстріляли Сумщину, поранена людина
Усі новини...