Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Справу Пукача можуть відправити назад до Генпрокуратури - адвокат

Вівторок, 26 квітня 2011, 18:35

Справа за обвинуваченням генерала Олексія Пукача у вбивстві журналіста Георгія Гонгадзе, швидше за все, буде відправлена на дорозслідування.

Таку думку озвучила адвокат Мирослави Гонгадзе Валентина Теличенко, вийшовши з будівлі прокуратури, де знайомилася з матеріалами справи щодо Леоніда Кучми, повідомляє ЛІГАБізнесІнформ.

"28 квітня буде попередній розгляд справи за звинуваченням Пукача. Це той іспит, який повинна буде пройти або, швидше за все, не пройти Генеральна прокуратура", - зазначила вона.

"Я вже сьогодні готова говорити про те, що я не вважаю, що справа за обвинуваченням Пукача готова до судового розгляду і думаю, що мої аргументи настільки переконливі, що у цієї справи є перспективи бути повернутою для додаткового розслідування", - сказала Теличенко.

Раніше повідомлялося, що Генпрокуратура передала до суду справу проти Пукача.

Обвинувальний висновок у кримінальній справі затверджено за ч.2 ст.365, ч.3 ст.364 КК України та ч.3 ст.166 та п. п. "в", "і" ст.93 КК України 1960 року.

"Досудовим слідством встановлено, що обвинувачений, будучи посадовою особою, виконуючи накази і вказівки Міністра внутрішніх справ України Юрія Кравченка та інших посадових осіб, кримінальна справа щодо яких розслідується в окремому провадженні, в травні-вересні 2000 року перевищив владу і свої службові повноваження щодо громадського діяча Олексія Подольського та журналіста Георгія Гонгадзе, і 17 вересня 2000 року навмисне скоїв вбивство останнього", - зазначили в ГПУ.

"Крім цього, у липні 2003 року Пукач, зловживаючи своїм службовим становищем, дав протиправну вказівку підлеглим співробітникам міліції знищити офіційні документи, в тому числі щодо незаконного зовнішнього спостереження за Гонгадзе, внаслідок чого здійснив перешкоду органам досудового слідства у розкритті зазначеного вбивства", - додали в Генпрокуратурі.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування