У Януковича пояснили, що кличуть лише "обраних" журналістів через маленькі приміщення

Середа, 27 квітня 2011, 11:19

Прес-секретар президента Дарка Чепак заявляє, що прес-служба запрошує на заходи за участі Віктора Януковича не всі ЗМІ через обмежені технічні можливості.

Про це вона сказала в інтерв’ю Телекритиці, коментуючи нещодавній випадок, коли на зустріч Януковича з прем'єром Росії Володимиром Путіним було запрошено лише журналістів, обраних прес-службою президента.

"Для початку: прес-служба наразі не збирає журналістів. Це робить управління комунікацій. Журналістів відбирали за принципом максимальної аудиторії видання. Оскільки про можливість підходу до преси ми дізналися доволі пізно, то працівники управління відреагували дуже оперативно і продзвонили максимальну кількість ЗМІ", - пояснила Чепак.

"На заходи з обмеженим доступом прерогатива віддається інформагенціям і телеканалам із найбільшим покриттям. В адміністрації, на жаль, наразі немає технічної можливості запрошувати всіх охочих - кілька залів, де відбуваються події, є доволі невеликими, і не всі мають можливість трансляції в прес-центр", - додала вона.

При цьому Чепак запевнила, що "на всіх заходах присутні оператори, фотографи та журналісти з сайту президента, вони публікують новини та віддають картинку через щоденні перегони".

"Тому всі охочі можуть отримати інформацію - навіть якщо їх не було безпосередньо на заході", - зазначила вона.

На питання, як визначатимуться "найрейтинговіші ЗМІ", які в першу чергу матимуть доступ до подій за участі президента, Чепак відповіла, що вона наразі опрацьовує дані аудиторії.

"Випрацьовую дуже прозорі правила, зрозумілі всьому ринку. Для цього я отримую останню соціологічну інформацію, на яку орієнтується весь ринок, про аудиторії всіх типів ЗМІ: телебачення, преси, радіо, інтернету", - сказала вона.

При цьому Чепак зазначила, що дані про інтернет-аудиторію "розхристані - з цим важче".

"Для преси і радіо, як відомо, це дані TNS, для телебачення - GFK, дані інтернету рахують кілька рейтингів, подекуди вони відрізняються, але будемо шукати оптимального рішення", - сказала вона.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування