Тігіпко каже, що Харківські угоди – це ще не кінець

Середа, 27 квітня 2011, 16:22

Віце-прем'єр Сергій Тігіпко вважає, що харківські угоди не поставили крапку в питанні ціноутворення на російський газ і що переговірний процес повинен тривати.

Про це він сказав на брифінгу, повідомляють Українські новини.

"Сказати, що ми задоволені й харківські угоди поставили крапку на проблемі так званого формульного визначення ціни на газ між Росією й Україною, я не можу", - сказав Тігіпко.

Віце-прем'єр вважає неприпустимою ціну на газ, що поставляється з Росії, яка вища від середньоєвропейської, в той час як рівень розвитку країни, розмір зарплат і пенсій в Україні значно нижчий від європейських.

Тігіпко зазначив, що харківські україно-російські газові домовленості дали змогу знизити ціну на газ на 100 доларів/тис. куб. м, однак це сталось при зростанні світових цін на газ і тепер у переговорах з Росією потрібно послідовно продовжувати домагатися перегляду формули ціни газу для України.

Віце-прем'єр зазначив, що в ході засідання Кабміну в середу прем'єр Микола Азаров підкреслив, що під час зустрічі президентів України Віктора Януковича й Росії Дмитра Медведєва 26 квітня також обговорювалося питання можливості перегляду формули формування ціни на газ для України.

На думку Тігіпка, для вирішення цього питання обидві сторони повинні піти на компроміс.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування