Суддя: позов Тимошенко на Фірташа повинен мати зв’язок із США

Четвер, 28 квітня 2011, 09:03

Щоб американський суд розглянув справу Тимошенко проти Дмитри Фірташа і компанії "РосУкрЕнерго", треба довести, що ця справа має зв’язок із США.

Про це сказав американський федеральний суддя Богдан Футей, коментуючи інформацію, що екс-прем’єр України Юлія Тимошенко подала позов проти "РосУкрЕнерго" Фірташа до федерального суду в Нью-Йорку.

На запитання Радіо "Свобода", чи має позов Тимошенко в Нью-Йорку юридичну перспективу, суддя федерального суду у Вашингтоні (U.S. Court of Federal Claims) сказав: "Я не можу це казати, бо я не знаю всіх деталей цієї справи".

"Тут, перш за все, мусить бути якийсь зв’язок із США, якісь банківські рахунки, якийсь маєток, якісь особи, що живуть у США, щоб суд мав певну юрисдикцію. Це все, очевидно, треба перевірити", - наголосив Футей.

На запитання, скільки може тривати розгляд подібної справи у США, він сказав, що "дуже важко відповісти".

"У кримінальних справах термін вказаний, у цивільних – його немає. Це залежить від часу, що призначив суддя, але в більшості – від сторін, скільки їм потрібно часу, щоб, наприклад, доставити документацію", - сказав Футей.

Як відомо, Тимошенко подала позов до федерального суду Нью-Йорку у районі Манхеттен (США) на компанію "РосУкрЕнерго", власником якої є Фірташ. За словами Тимошенко, суд у Нью-Йорку прийняв до розгляду її позов.

Тимошенко звинувачує Фірташа у змові з метою маніпулювання рішенням Арбітражного суду Стокгольма, що призвело до "пограбування" запасів природного газу України.

Арбітражний суд у Стокгольмі у 2010 році зобов'язав "Нафтогаз" повернути компанії "РосУкрЕнерго" 12,1 млрд. куб. газу.

"Нафтогаз" уже віддав борг компанії Фірташа.

"Українська правда"

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування