Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Адвокати з усіх боків "чистять репутацію" Юри Єнакієвського

Четвер, 28 квітня 2011, 10:42

Адвокати депутата Юрія Іванющенка отримали докази від правоохоронних органів про його непричетність до кримінальних злочинів.

Про це оголосила на брифінгу в четвер Тетяна Гавриш - адвокат Іванющенка, який відомий також як "Юра Єнакієвський".

"Ми можемо переконливо стверджувати, що отримали достатньо доказів для спростування завідомо неправдивих відомостей про причетність Іванющенка до кримінальних злочинів", - заявила вона.

Гавриш процитувала довідку інформаційного центру МВС, де повідомляється, що "відомості про притягнення Іванющенка до кримінальної відповідальності відсутні, в розшуку він не перебував і не перебуває".

Згідно з довідкою Генпрокуратури, яку процитувала Гавриш, "кримінальні справи щодо Іванющенка не порушувалися і в провадженні не перебувають".

Також адвокат процитувала лист від Служби безпеки України, згідно з яким "інформація про причетність Іванющенка до злочинів відсутня".

Гавриш розповіла, що захист депутата подав позови до судів з метою визнання недостовірною інформацію про причетність Іванющенка до тяжких кримінальних злочинів.

"Сьогодні подано два позови – в Київській області і в Донецькій області, але питання підсудності може мінятися", - сказали представники захисту.

Водночас, представники Іванющенка відмовилися відповідати на будь-які запитання, окрім тих, які стосуються спростування його причетності до кримінальних злочинів.

"Юридичні радники займались чисткою репутації (Іванющенка) у зв’язку з публікаціями, де він звинувачувався в замовних убивствах", - сказав присутній на брифінгу в якості консультанта Іванющенка Михайло Подоляк.

Також як доказ невинуватості Іванющенка він навів книгу "Донецька мафія".

"Коли Луценко вперше став міністром, вийшла книжка "Донецька мафія", де використовувалася оперативна інформація. Але там немає згадки про кримінального авторитета Іванющенка", - сказав Подоляк.

На запитання, чому зі спростуванням не виступив сам Івнающенко, він відповів: "Хтось любить публічність, а комусь комфортніше не виходити на публіку".

Крім того, на запитання про відмову США видати візу Іванющенку, Гавриш відповіла, що "на цей момент Юрій Володимирович знаходиться з діловим візитом у США".

Водночас, представники Іванющенка не відповіли на жодне запитання, яким чином було отримано візу та чому він був у списку осіб, яким було заборонено в’їзд у США.

"Українська правда"

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...