Фірташ не вірить, що у Тимошенко є підстави

Четвер, 28 квітня 2011, 11:29

Співзасновник РосУкрЕнерго Дмитро Фірташ не одержував ніяких судових документів від американських судових органів у зв'язку з позовом екс-прем'єра Юлії Тимошенко.

Про це говориться в повідомленні прес-служби українського бізнесмена, переданому Українській правді.

"Пан Фірташ заявляє, що  не одержував ніяких судових документів від американських судових органів", - сказано в повідомленні.

"Повністю підтримуючи рішення Стокгольмського арбітражу, Фірташ сумнівається у тому, що пані Тимошенко має якісь підстави для заперечування даного рішення в судах Нью-Йорка або якихось інших судових органах", - говориться в повідомленні.

Напередодні Тимошенко заявила, що суд у Нью-Йорку прийняв до розгляду її позов до Фірташа.

У позові потрібно визнати дії Фірташа й вищих посадових осіб України по поверненню RosUkrEnergo 12 млрд куб. м газу неправомірними, а також визнати "змовою" мирову угоду, що було досягнуто в Стокгольмському суді.

Раніше Міжнародний арбітражний трибунал у Стокгольмі 8 червня 2010 року зобов'язав "Нафтогаз" повернути RosUkrEnergo 11 млрд куб. м газу, а також виплатити компанії встановлений контрактом штраф у товарній формі в розмірі 1,1 млрд куб. м газу.

У свою чергу НАК повернула RUE 12,1 млрд куб. м газу, придбавши необхідний для цього обсяг у російського "Газпрому" за ціною $230 за 1 тис. куб. м.

У квітні поточного року Генпрокуратура збудила у відношенні Тимошенко кримінальну справу по "газових контрактах" 2009 року, результатом яких став позов RUE до "Нафтогазу".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування