Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Єгипетська розвідка змогла помирити палестинців. Ізраїль і США незадоволені

Четвер, 28 квітня 2011, 13:55

Палестинські рухи Фатх і Хамас домовилися про створення уряду національної єдності.

Також вони визначили дату проведення загальних виборів, повідомляє Al Jazeera з посиланням на єгипетську розвідку, що була посередником між двома організаціями.

"Консультації пройшли в повному розумінні всіх позицій, включаючи створення тимчасової угоди з особливими завданнями а також призначення дати виборів", - говориться в повідомленні.

Як очікується, текст домовленості офіційно буде підписаний найближчим часом у Каїрі.

Це повідомлення також підтвердили представники Хамаса, відзначивши, що це крок до об'єднання палестинців.

У той же час прем'єр Ізраїлю Біньямін Нетаньягу заявив, що палестинська влади (на Західному березі ріки Йордан) повинні вибрати або мир з Ізраїлем, або мир з Хамас. "Неможливий мир з обома", - заявив він.

США також висловили стурбованість повідомленням про те, що дві організації створять єдиний уряд. Представник Білого дому нагадав, що США вважають Хамас терористичною організацією.

Після виборів, у яких перемогла організація Хамас, вона повністю контролює сектор Газа й створила там свій уряд.

Мжінародно визнана організація Фатх зберігає за собою Західний берег ріки Йордан. Там діє ще один палестинський уряд, що підкоряється голові автономії Махмуду Аббасу.

Раніше переговори між Фатх і Хамас ішли за посередництвом колишнього керівника єгипетської розвідки Омара Сулеймана. Хамас не довіряв йому через його тісні зв'язки з Ізраїлем і США.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...