Дружина Луценка: "Чоловік п'є тільки воду, чай без цукру й каву з цукром"

Четвер, 28 квітня 2011, 18:09

Екс-голова МВС Юрій Луценко не писав офіційної заяви керівнику СІЗО про своє голодування, оскільки зробив відповідну офіційну заяву в суді.

Про це заявила журналістам на брифінгу його дружина Ірина Луценко, повідомляє "ЛІГАБізнесІнформ".

"Луценко зробив цю заяву публічно, як публічний політик, у приміщенні суду. Керівництво СІЗО офіційно не отримувало від нього ніяких заяв - не було необхідності", - сказала вона.

"Претензій у (Юрія) Луценка до керівництва й співробітників немає ніяких. Його голодування викликане винятково протестом проти протиправного рішення про подальше утримування його під вартою", - сказала дружина екс-міністра.

Водночас, за її словами, зважаючи на те, що в камері 24 години на добу ведеться відеоспостереження, а також аудіозапис, керівництво СІЗО чудово знає про те, що Луценко справді голодує.

"Підтвердженням цьому є те, що сьогодні двох його співкамерників викликали до керівництва СІЗО й просили дати свідчення, голодує Луценко чи ні. Ці люди під протокол написали, засвідчили, що Луценко п'є тільки воду, чай без цукру й каву з цукром. Ніякої іншої їжі він не вживає", - додала вона.

Також Ірина Луценко повідомила, що, починаючи з 22 квітня, Юрія Луценко щодня відвідує лікар, чого не було раніше. Йому щодня міряють тиск.

Вона також повідомила, що останню передачу з дому Юрію Луценку передавали 19 квітня, напередодні судового засідання, а передач від інших осіб Луценко не приймає.

Раніше газеті "Сегодня" у Держпенітенціарній службі, який підпорядковане СІЗО, заявили, що Юрій Луценко не доводив до відома персонал про намір повідомляти голодування, від їжі не відмовлявся й продовжує вживати її нарівні з іншими підслідними.

Крім того, за словами співрозмовників газети, екс-голова МВС регулярно отримує передачі зі свободи, а його здоров'ю ніщо не загрожує.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування