Слідчий у справі Гонгадзе практично грає з потерпілими - адвокат

Четвер, 28 квітня 2011, 22:20

Кримінальна справа проти колишнього президента Леоніда Кучми є лише імітацією судового процесу.

Таку думку озвучила адвокат Мирослави Гонгадзе Валентина Теличенко в ефірі телеканалу ТВі.
 
"Залучення до відповідальності замовників (убивства Георгія Гонгадзе) можливе лише за умови, коли органи досудового слідства будуть працювати професійно і відповідно до вимог закону", - сказала вона.
 
Адвокат повідомила, що, зокрема, Головне слідче управління Генпрокуратури не дає можливості потерпілим і їхнім представникам ознайомитися з матеріалами кримінальної справи.

Дана документація налічує 99 томів, які слідчий, всупереч законодавству, дозволяє читати виключно по порядку.

"Тобто не можна взяти четвертий том, якщо я не ознайомилася з третім і не розписалася. Томи справи будуються таким чином, що ті з них, які мають менший номер, включають матеріали, зібрані починаючи з 2000 року. Тобто слідчий практично грає з потерпілими", - зазначила Теличенко.

"От що робити, якщо потрібно повернутися до якого-небудь тому, щоб з'ясувати, чи є суперечності в показаннях того чи іншого свідка або в експертизах?", - заявляє адвокат.

Вона також додала, що поки не може прочитати в матеріалах, в чому саме звинувачують Леоніда Кучму, оскільки ці дані містяться в самих останніх томах.

На її думку, генерал Олексій Пукач, який звинувачується у виконанні вбивства Георгія Гонгадзе, буде засуджений, як мінімум, на 15 років позбавлення волі.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News