Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тимошенко: Життя Луценка – у небезпеці

П'ятниця, 29 квітня 2011, 12:28

Юлія Тимошенко звертається до Уповноваженого з прав людини, Української Гельсінської спілки та до Комітету ООН з прав людини із проханням вжити заходів для того, щоб запобігти "безпосередній загрозі життю" Юрія Луценка.

Про це йдеться у заяві лідера партії "Батьківщина".

За словами Тимошенко, голодування Луценка "на знак протесту проти безпідставного та незаконного утримання під вартою" триває вже восьмий день та загрожує його життю.

"Голодування Юрія Луценка – крайній захід, але цілком обґрунтований. Увесь арсенал захисту прав людини, який діє в цивілізованих країнах, за влади Януковича в Україні знівельований", - наголосила Тимошенко.

Лідер партії "Батьківщина" зазначила, що Луценка продовжують тримати під вартою, хоча жодних підстав для цього немає.

"Влада Януковича здійснює вибіркове правосуддя та зловживає системою кримінального правосуддя, що є порушенням Європейської конвенції з прав людини щодо справедливого суду, та суперечить міжнародним зобов‘язанням України щодо принципів верховенства права", - сказала вона.

"Я солідарна із Юрієм Луценком та вимагаю від Віктора Януковича, в кабінеті якого ухвалюються судові вироки та рішення по усіх кримінальних справах проти опозиції, терміново закрити виключно політично вмотивовану справу проти Луценка та звільнити його", - додала Тимошенко.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування