Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тимошенко пояснила, що Генпрокуратура залишила її без адвоката

П'ятниця, 29 квітня 2011, 15:52

Юлія Тимошенко ходитиме до Генпрокуратури з адвокатом, коли слідство допустить до її захисту Сергія Власенка.

Перед відвідуванням ГПУ вона заявила, що у п’ятницю вдруге звернеться до слідчого з клопотанням про залучення Власенка як захисника у рамках розслідування справи щодо газових угод з Росією 2009 року.

"Як тільки мені дозволять мати свого захисника, якого я визначила, Сергія Власенка, я буду ходити з адвокатом", - цитує екс-прем’єра сайт Тимошенко.

За її словами, саме через те, що минулого разу слідчий відмовив у залученні захисника, вона вимушена приходити до Генпрокуратури для проведення слідчих дій без адвоката.

"Усі слідчі дії, які будуть законними, сьогодні я проведу. Сьогодні я без адвоката, без захисника, тому що мені відмовила Генеральна прокуратура у залученні захисником Сергія Власенка", - пояснила Тимошенко.

Вона також повідомила, що Генпрокуратура не передавала їй повістку про допит на 29 квітня: "Сьогодні мені навіть не дали повістку, а повідомили усно, що я мушу в 15 годин бути".

"Я не пропустила жодного допиту, жодної слідчої дії. І роблю це тільки тому, що хочу продемонструвати: все, що сьогодні замовлено в Генеральній прокуратурі, є фальшивим, абсурдним, і в усіх моїх діях не було складу злочину і ніяких кроків, які суперечили б ключовим інтересам нашої держави", - заявила екс-прем’єр.

Тимошенко також заявила, що не боїться зміни запобіжного заходу щодо себе, про можливість чого попереджала ГПУ.

"Погрози – це те, з чим я живу останні 12 років. І чергова погроза, яка вчора пролунала від Генеральної прокуратури, ніщо в моїй позиції і, власне, в бажанні і здатності боротися, не змінить", - заявила вона.

Тимошенко переконана, що слідчі Генпрокуратури вирішуватимуть питання про зміну запобіжного заходу виключно за вказівкою керівника держави.

"Я не знаю, яку вказівку вони можуть отримати і в який час від Януковича, але яку б незаконну дію вони не зробили, в тому числі і арешт, я не боюся. І хочу закликати всіх українців не боятися цю мафію. Їх дуже мало", - заявила вона.

Раніше Генпрокуратура звинувачувала Тимошенко у затягуванні слідчих дій, зокрема, тим, що вона приходить до слідчого без адвоката і відмовляється сама брати участь у них.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування