Колесніков обіцяє Україні турецький закон

Четвер, 7 квітня 2011, 17:08

До 15 травня цього року законопроект про туризм в Україні буде напрацьований та розісланий туркомпаніям для вивчення і внесення поправок.

Про це віце-прем'єр Борис Колесніков повідомив під час "круглого столу" щодо розвитку туристичної галузі в Україні.

За його словами, основою для розробки законопроекту став закон про розвиток туризму Туреччини, прийнятий у 1982 році.

"Колесніков зазначив, що турки за допомогою цього закону створили прекрасну інфраструктуру в Анталії і забудували узбережжя готелями", - йдеться у повідомленні прес-служби уряду.

"Був створений спеціальний туристичний банк, і ті, хто будував готелі, змогли заставляти цю землю, отриману під будівництво, і взяти кредит вартістю до 60% ціни готелю", - розповів віце-прем'єр.

Колесніков наголосив, що до кінця поточного року планується створення в Україні туристичного банку, який повинен розпочати роботу вже наступного року.

"Держава буде власником туристичного банку, який повинен давати гроші, яких сьогодні немає у туристичного бізнесу. Держава повинна вкласти початковий уставний капітал", - переконаний він.

Крім того, за словами віце-премєра, уряд готовий компенсувати частину відсоткової ставки за кредитом українським забудовникам готелів.

"Уряд готовий при будівництві нового готелю компенсувати частину відсоткової ставки кредиту, довівши її до 4,5-5% для українських забудовників і власників готелю", - зазначив Колесніков.

За словами урядовця, після Євро-2012 влада розглядатиме як пріоритетний напрямок будівництво дво-, три- та чотиризіркових готелів, оскільки саме наявність таких готелів розвиває масовий туризм.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування