Рада дозволила обмежувати Тимошенко і К°

П'ятниця, 8 квітня 2011, 13:13

Верховна Рада дозволила обмежувати термін ознайомлення обвинувачених з матеріалами кримінальної справи.

За відповідне рішення проголосували 263 депутати.

Як відомо, до цього часу законодавство не обмежувало обвинуваченого і його захисника в часі, потрібному їм для ознайомлення з усіма матеріалами справи.

Законопроект, авторами якого є депутати Ігор Рибаков та Володимир Каплієнко передбачає, що у разі зволікання ознайомлення з матеріалами справи обвинуваченим чи його захисником, слідчий або прокурор вносять до суду за місцем провадження слідства відповідне подання.

У документі зазначається, що суддя розглядає це подання і своєю постановою може визначити строк, протягом якого обвинувачений і його захисник повинні ознайомитися з матеріалами справи і заявити клопотання.

"Після закінчення цього строку обвинувачений і його захисник вважаються ознайомленими з матеріалами справи. На постанову судді прокурором, обвинуваченим чи його захисником протягом трьох діб із дня її винесення може бути подана апеляція", - йдеться у законопроекті.

Водночас депутати не проголосували за поправку, яка встановлювала, що цей закон не може застосовуватися до тих обвинувачуваних, які вже почали знайомитися зі справою до моменту його ухвалення.

Опозиція також наголошувала на порушенні Конституції більшістю.

"Представників більшості у залі лише 72. Я їх порахував!", - сказав НУНСівець Юрій Кармазін.

Раніше представники БЮТ заявляли, що цей закон направлений проти Юлії Тимошенко.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування