Азаров упевнений, що Росія поступиться ціною на газ

Неділя, 1 травня 2011, 20:25

Прем`єр Микола Азаров упевнений, що Росія буде змушена погодитися на внесення змін до формули утворення ціни на газ, що купується "Нафтогазом України" у "Газпрому".

Про це він заявив в ефірі телеканалу "Україна", показаному в неділю, повідомляє УНІАН.

Азаров зазначив, що коли світова ціна на нафту була "відносно низькою", то і ціна на газ для України була "відносно прийнятною" з урахуванням знижки за Харківськими угодами.

Зараз же, підкреслив він, коли ціна нафти практично подвоїлася, а Росія підняла на неї експортне мито, ціна на газ для України стає "просто непідйомною, навіть з урахуванням Харківської угоди".

"Саме зараз ми росіянам показали, що ось на цьому етапі, дивіться, що виходить. Україна одержує газ за формулою Тимошенко значно дорожче, ніж Німеччина, Польща. Це що - хіба нормально? Це що, вписується в наше стратегічне партнерство? І, за великим рахунком, Росія змушена буде з нами погодитися", - заявив Азаров.

При цьому він висловив переконання, що Україні вдасться досягти згоди РФ на зміну формули, не вдаючись до розгляду питання в судах.

"У відносинах з партнерами вдаватися до судового розбору, до судових позовів, це, я б сказав, найостанніша справа. Ми зараз налаштовані на переговорний поцес", - зазначив прем`єр.

Він нагадав, що перший "конструктивний" результат таких переговорів вже є за підсумками нещодавнього візиту міністра енергетики і вугільної промисловості Юрія Бойка до Москви.

"Після свят до нас очікується у відповідь візит його (Бойка) візаві. Ми ці питання не затягуватимемо. Я переконаний, що за наявності політичної волі, а вона є у керівництва Росії, ми знайдемо компроміс", - підкреслив Азаров.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування