Регіонали скаржаться, що їх побили невідомі у марлевих пов’язках

Вівторок, 10 травня 2011, 09:34

У Партії регіонів скаржаться, що їх партійців побили 9 травня у Львові під час заходів до Дня Перемоги представники ультраправих сил.

Про це йдеться у переданій УНІАН заяві Львівської міської організації Партії регіонів.

"Напад на членів Львівської міської організації Партії регіонів був здійснений під час ходи від Пагорбу Слави до Марсового поля на перехресті вулиць Пасічна - Личаківська. Колона із близько тисячі осіб під прапорами і з наплічними пов’язками ВО "Свобода", яка стояла поблизу церкви на вул. Личаківській, побачивши кілька десятків членів ЛМО Партії регіонів, які мали на грудях "Георгіївські стрічки", почала провокувати останніх, забороняючи їм пройти до Марсового поля", - йдеться в заяві.

"Коли члени Партії регіонів спробували заспокоїти опонентів, прибічники ВО "Свобода" розпочали шарпанину, зриваючи "Георгіївські стрічки" і наносячи при цьому тілесні ушкодження", - зазначають регіонали.

Львівські регіонали повідомляють також, що невідомі з масками і марлевими пов’язками на обличчях, почали бризкати в обличчя членам Партії регіонів сльозогінний газ і закидати їх димовими шашками.

"У результаті цих дій постраждали не лише "регіонали", а й журналісти, які йшли неподалік. Зокрема, фотограф Павло Паламарчук і журналіст "Українських новин" Сергій Трухан. У результаті інциденту тілесні ушкодження різного ступеню тяжкості отримали двоє членів Партії регіонів, які на даний час отримують медичну допомогу. ", – йдеться в заяві.

Як повідомлялося, 9 травня після офіційних заходів у районі пагорба Слави і Марсового поля відбулися сутички між представниками "Свободи" і особами, що святкували День перемоги - представниками партій КПУ, "Родина", "Русское единство" і ветеранами.

За даними ВО "Свобода", під час сутичок у Львові було затримано п’ять активістів і прихильників парторганізації ВО "Свобода". Крім того, до лікарні потрапили двоє її членів.

Одному, 1983 р. н., прострелили ногу, іншому, 1988 р. н., міліцейським кийком було розбито голову, лікарі діагностували в нього струс мозку.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування