Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Президенту та уряду доведеться розповісти про доходи близьких

Вівторок, 10 травня 2011, 19:39

Закон про доступ до публічної інформації, який після підпису президента вступив в силу, передбачає оприлюднення декларацій про доходи близьких родичів президента, членів Кабміну, губернаторів, нардепів.

Зокрема, у 6-й статті закону про доступ до публічної інформації зазначено, що декларації про доходи осіб і членів їх сімей, які претендують або займають виборну посаду в органах влади, а також тих, хто вже займає посаду держслужбовця 1 і 2 категорії, не є інформацією з обмеженим доступом, пише "Дело".

Це означає, що дані про доходи родичів цих чиновників є інформацією, яка може і повинна бути надана будь-якому громадянинові України на його вимогу.

Нагадаємо, 7 квітня 2011 парламент прийняв закон про засади запобігання та протидії корупції в Україні.

Цим документом Верховна рада вводить норму про обов'язкове декларування чиновниками своїх доходів і витрат, а також доходів членів їх сімей.

Близькими особами чиновників, згідно закону, є: подружжя, діти, батьки, рідні брати і сестри, дідусь, бабуся, онуки, усиновителі, усиновлені, а також інші особи, які спільно проживають, пов'язані спільним побутом і мають взаємні права і зобов'язання з чиновниками.

Сам закон вступить в силу тільки в липні.

Президент поки не підписав закон про засади запобігання та протидії корупції в Україні.

Економічна правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування