Луценку прописали прогулянки, але йому лише дали послухати музику

Четвер, 12 травня 2011, 10:18

Екс-голові МВС Юрію Луценку лікарі прописали прогулянки на свіжому повітрі, апельсини й червоні фрукти.

Про це пише газета "Сегодня" з посиланням на джерела в київській Міській клінічній лікарні швидкої медичної допомоги (ЛШМП).

Джерело в ЛШМП повідомило, що Луценку зробили діагностику головного мозку, а потім МРТ. За словами лікаря, перше дослідження виявило в арештованого брак кисню в мозку (гіпоксія). Тому йому прописали прогулянки на свіжому повітрі, апельсини й червоні фрукти.

Близько опівдня в середу більше 10-ти правоохоронців у масках вивели Луценка без наручників із відділення гострих отруєнь і на ліфті повезли в кабінет поверхом вище на електроінцефалограму (дослідження головного мозку).

"Його посадили в м’яке крісло біля вікна, до голови прикріпили декілька датчиків, після чого дали послухати класичну музику", - розповіло газеті джерело в ЛШМП.

"Юрій Віталійович, звісно, сильно схуд, але нічого смертельного, на його обличчі - сип, думаю, це результат стресів", - сказав співрозмовник газети.

Після цього екс-міністра відправили на 12-й поверх робити УЗД печінки, нирок і серця.

"Від ліфта до нашого кабінету він ішов дуже швидко, і охоронці ледь за ним устигали. Поводився чемно. Привітався із присутніми в кабінеті. Після закінчення діагностики сказав: "Дякую", - сказав лікар, який був свідком обстеження Луценка.

"Звісно, здоров’я у нього похитнулося сильно. Це одразу помітно з його зовнішнього вигляду. Але смертельно небезпечних ушкоджень внутрішніх органів, наскільки мені відомо, під час УЗД в нього не виявили...", - додав він.

Психіатр із ЛШМП Валентина Григор'єва повідомила пресі, що "головлікар заборонив говорити про Луценка".

"Можу сказати, що він схуд майже на 20 кіло. Так різко худнути не можна! Одна моя знайома лікар теж різко стала голодувати, схудла - і померла! Йому, гадаю, зараз жодні ліки не допоможуть - йому потрібна свобода. Він одразу почне відновлюватися. А якщо ні, у нього може порушитися клітинний обмін, а це загрожує смертю", - вважає вона.

"У спецпалаті Луценко один. Умови там непогані", - додала психіатр.

Адвокат Луценка Ігор Фомін вважає, що екс-голова МВС не припинить голодування: "Думаю, це станеться лише тоді, коли йому змінять запобіжний захід".

Дружина Юрія Луценка Ірина отримала дозвіл навідати чоловіка 12 травня. За її словами, в екс-голови МВС "катастрофічний стан".

"Думаю, вони протримають його тут пару днів, нагодують медикаментами, щоб швидко підлікувати. Знаю, що прокуратура змушує медперсонал повідомляти, що стан чоловіка нормальний, хоча це неправда", - сказала вона.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...