Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Янукович дав Табачнику 10 днів

Четвер, 12 травня 2011, 13:04

Президент Віктор Янукович доручив міністру освіти Дмитру Табачнику спільно з Генпрокуратурою розібратись, чи були порушення при закритті середніх шкіл в Україні.

Про це глава держави сказав на засіданні Керуючої ради Комітету з економічних реформ, повідомляє УНІАН.

Янукович зауважив, що старт реформи в сфері середньої освіти був позитивним, оскільки було ухвалено рішення про створення освітніх округів, яке відкривало шлях для оптимізації мережі.

Водночас, зауважив президент, одразу з’явилась хвиля протестів проти закриття шкіл, а також з’явились сигнали у ЗМІ, що під приводом реформ готують відчуження майна закритих закладів освіти. До речі, зауважив Янукович, це стосується і медичних закладів.

Президент зазначив, що призупинення чи закриття роботи шкіл торкнулось понад 4 тисяч учнів.

"Чи всі такі рішення приймались обґрунтовано? На основі аудиту мережі за критеріями і методичними рекомендаціями Міністерства освіти? Ми проведена роз’яснювальна робота з людьми?", - запитав президент.

Він висловив переконання, що в цій сфері проводилась недостатня робота. "Однозначно хочу сказати – недостатньо. Тому я вимагаю, щоб профільний міністр із залученням генеральної прокуратури по кожному з випадків у 10-денний термін провели перевірку і доповіли", - сказав Янукович.

За його словами, якщо будуть виявлені зловживання, то винні відповідатимуть за чинним законодавством.

При цьому президент висловив думку, що якщо б все робилось на належному рівні, то не було б такого збурення у суспільстві.

Янукович підкреслив, що перед тим як закривати школу треба визначати, куди будуть переведені учні, наскільки краще їм там буде навчатись і не менш важливо, як вони будуть добиратися до нового місця навчання.

В цьому контексті Янукович доручив прем’єр-міністру Миколі Азарову вже на найближчому засіданні уряду розглянути питання збільшення кількості шкільних автобусів, що закуповуються за державний рахунок, а при розробці бюджету на наступний рік передбачити кошти для повного забезпечення шкільними автобусами всієї України.

Також він доручив Азарову і уряду взяти на особистий контроль питання збільшення кількості дошкільних навчальних закладів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...