Росіяни не знайшли схожості між Львовом і Манежною площею

Четвер, 12 травня 2011, 15:54

Радник-посланник Росії Всеволод Лоскутов вважає некоректним порівняння МЗС України подій у Львові 9 травня з подіями на Манежній площі в Москві в грудні 2010 року.

Про це він сказав під час відеомосту між Києвом і Москвою, присвяченого цій темі.

"Некоректно в тому чи іншому коментарі говорити про все. Кожний виступ і демонстрація має свої особливості. Мова йшла про конкретні події, які сталися в дні святкування перемоги у Львові", - сказав він.

Депутат Державної Думи Росії Сергій Марков у свою чергу також вважає заяви МЗС емоційними і такими, що не відповідають позиції України.

"Ця заява зроблена під впливом емоцій і висловлює не позицію влади України, а висловлює тимчасовий емоційний стан спантеличення. Я не вважаю, що це заяви (президента Віктора) Януковича. Це заяви якихось дрібних чиновників", - сказав він.

Марков також вказав на розходження між подіями на Манежній площі в Москві й подіями 9 травня у Львові.

На думку депутата, вони полягають у тому, що у львівських подіях брали участь депутати, яких підтримувала мерія.

Він також зазначив, що російська влада відповідним чином відреагувала на заворушення в Москві й висловив упевненість, що українська влада вчинить так само.

Як повідомлялося, 11 травня МЗС України заявило, що сподівається на толерантне ставлення з боку Росії до подій 9 травня у Львові, зазначивши, що для України День перемоги є духовним і всенародним святом.

Українські новини

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування