Націоналісти Донецька вимагають покарати осіб, які топтали прапор

Четвер, 12 травня 2011, 21:32

Конгрес Українських Націоналістів вимагає притягнути до відповідальності тих, хто 9 травня в Донецьку кинув під ноги колоні і розтоптав прапор ОУН-УПА.

Відповідну заяву від імені Донецької облорганізації КУН надіслано прокуророві міста Донецька Станіславу Ольмезову і начальникові Донецького міського управління міліції Віктору Дубовику, повідомляє УНІАН.

Глава Донецької облорганізації КУН Марія Олійник в заяві нагадала, що 9 травня під час святкування 66-х роковин Перемоги над нацизмом також не обійшлося без провокацій.

Зокрема, "колишні десантники СРСР чи члени громадської організації "Ніхто крім нас", чи якісь окремі особи, кинули під ноги колоні і почали несамовито топтати чорно-червоний прапор КУН - прапор, з яким не одне покоління патріотів України боролося з різними окупантами за незалежність своєї держави".

При цьому Олійник зазначила, що "Червоний марш з портретами Сталіна" очолювали "керівники донецької влади, увінчані царськими георгіївськими стрічками, - глава Донецької ОДА Анатолій Близнюк і мер Донецька Олександр Лук’янченко".

Олійник уточнила, що після проходження колони по прапору, оскільки міліція не припинила цих хуліганських дій, "зомбовані провокатори прив`язали прапор до бампера автомобіля (АН 0345 НІ) і пообіцяли спалити його на меморіальному комплексі "Саур-могила".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування