На місце губернатора Львівщини призначать заступника Кернеса?

П'ятниця, 13 травня 2011, 17:55

Президент Віктор Янукович може прийняти відставку львівського губернатора Михайла Цимбалюка і призначити на його місце заступника мера Харкова Ігоря Шурму. 

Про це пише Фокус з посиланням на джерело, близьке до адміністрації президента. 

За словами співрозмовника, в першу чергу Банкову збентежила поведінка Цимбалюка, зокрема, його поступливість по відношенню до представників Свободи: "губернатор як-ніяк представляє в регіоні президента, який бачить себе на чолі жорсткої і непохитної вертикалі влади". 

По-друге, Янукович, швидше за все, буде змушений покласти на когось відповідальність за масові заворушення, і кандидатура Цимбалюка в даному випадку ідеальна. "Мовляв, сам західняк, і не додивився", - сказав співрозмовник. 
  
За його твердженням, на Банковій вже розпочався огляд кандидатур, здатних замінити Цимбалюка. 

"Принаймні, мені відомо про дві. Перша - це заступник мера Харкова Ігор Шурма. Друга - представник президента в Кабміні Олександр Шлапак. Останнього, за моїми даними, підтримує прем'єр-міністр Микола Азаров", - сказав співрозмовник. 

Однак остаточне рішення ні про відставку чинного губернатора, ні про те, хто прийде йому на заміну, за словами джерела, поки що не вироблено. 

Як відомо, 9 травня Львів відсвяткував День Перемоги масовими бійками зі стріляниною. Зіткнення сталися між представниками проросійських організацій, що йшли маршем по Львову з червоними прапорами, і активістами ВО "Свобода". 

У самий розпал масових заворушень у кабінет губернатора прорвалися депутати фракції "Свободи" в облраді та міськраді і змусили Цимбалюка написати заяву про відставку. 

Цимбалюк прокоментував це так: "Сьогодні в мій робочий кабінет без дозволу зайшла певна кількість депутатів... з вимогою, ультиматумом, що не підуть з кабінету, доки не буде написана заява про звільнення. Щоб не ускладнювати ситуацію, я написав заяву". 

Тоді ж Цимбалюк сказав, що наполягатиме на своїй відставці не буде, дочекавшись рішення президента. 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування