Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Уряд хоче збільшити штрафи за порушення держтаємниці

Субота, 14 травня 2011, 13:14

Уряд пропонує Верховній Раді посилити відповідальність за порушення законодавства про державну таємницю.

До Кодексу про адміністративні правопорушення пропонується внести зміни, згідно з якими штрафи за таке порушення для посадових осіб збільшуються з 3-10 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян до 30-100.

Відповідний законопроект зареєстрований у парламенті в кінці цього тижня, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Таке ж 10-кратне підвищення штрафів Кабмін ініціює та у разі повторного протягом року порушення держтаємниці: з 3-8 до 30-80 мінімальних доходів для громадян і від 5-15 до 50-150 для посадових осіб. На даний час мінімальний дохід складає 17 грн.

Згідно з пояснювальною запискою, на даний момент розмір штрафів не відповідає тій шкоді, яка завдається при порушенні порядку обліку, зберігання і використання конфіденційних документів, що є власністю держави.

У 2010 році, згідно з наведеною статистикою, на державних підприємствах і установах було виявлено понад 9 тис. порушень, більше 1,1 тис. осіб притягнено до адміністративної відповідальності.

Відповідно до законодавства, державною таємницею є таємна інформація, яка охоплює відомості у сфері економіки, оборони, науки і техніки, зовнішніх відносин, держбезпеки, розголошення яких може завдати шкоди національній безпеці.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування