Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Рух вирішив розпустити Раду і вигнати Януковича

Субота, 14 травня 2011, 15:43

Народний Рух вимагає розпуску Верховної Ради, імпічменту президента і проведення позачергових парламентських і президентських виборів.

"ХХ з'їзд Народного Руху України вимагає негайно розпустити Верховну Раду нинішнього скликання і провести позачергові вибори, а також достроково припинити повноваження президента України і провести вибори президента", - йдеться в тексті заяви, прийнятої на ХХ з'їзді НРУ в суботу в Києві.

У заяві відзначається, що парламент "став інструментом реалізації антидержавної політики, грубо ігнорує норми чинної Конституції та законів України".

Крім того, НРУ вимагає від влади припинити переслідування лідера "Батьківщини", екс-прем'єра Юлії Тимошенко і лідера "Народної Самооборони", екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка.

"Вимагаємо терміново припинити переслідування Юлії Тимошенко, Юрія Луценка, а також представників інших опозиційних сил і суспільства", - йдеться в тексті.

У заяві підкреслюється, що переслідування Тимошенко і Луценка є "кричущими випадками політичних репресій, неприпустимих для європейської країни, яка намагається зберегти цивілізований вигляд".

Також на з'їзді було прийнято заяву щодо термінової відставки міністра освіти, науки, молоді та спорту Дмитра Табачника.

Інтерфакс-Україна

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: